BON ESTIU A TOTHOM!

BON ESTIU A TOTHOM!

A l'estiu moltes festes, encara que no ho pareixi, tenen unes arrels cristianes molt profundes i la majoria d'elles van vinculades a Sants els quals són patrons dels apoble allà on es celebren aquestes festes.

Al principi de l'estiu, dia 24 tenim Sant Joan, gran festa celebrada a Menorca, la festa dels cavalls i dels cavallers, del caixer senyor i dels jocs del pla. A Mallorca les hi trobam a Muro i a Son Servera.



Dies després, per tota l'illa de Mallorca tenim la festa de Sant Pere i Sant Pau. Sobretot, es celebra Sant Pere com el patró dels pescadors i molts de pobles costaners com ara el Port d'Alcúdia treuen la imatge del sant en processó, tant per terra com per mar en barca.


Al juliol tenim dia 16 la Mare de Déu del Carme, patrona de la mar i com amb Sant Pere, la santa és venerada per terra i mar a pobles com Portocristo, Cala Rajada, Andratx i el Port de Pollença.


També la festa de Sant Jaume, dia 25 de juliol, present a molts de pobles (Binissalem, Santanyí, Algaida, Manacor també i la Triennal del Sant Crist a Alcúdia, on es remmemora un gran miracle pel poble i treuen el Crist cada 3 anys. El nom de Jaume és el mateix de Santiago, patró d'Espanya, amb la qual cosa es celebra per partida doble.


Pocs dies després a Inca tenim Sant Abdón i Sant Senen amb tota la bauxa del poble que anomenen la capital del pla de Mallorca.

Començant l'agost, dia 2 es celebra a Pollença la festa de la Mare de Déu dels Àngels, que va ser la protectora del poble davant la invasió dels corsaris del temut Dragut, allà per l'any 1550. En Joan Mas, un heroi local, encomanant-se a aquesta Santa va aconseguir amb l'ajut de tot el seu poble vèncer als cosaris i protegir el seu poble.


També hi trobam les festes de Sant Salvador a Artà, les festes de Santa Maria del Mar a Cala d'Or, Sant Domingo a Lloret de Vistalegre

Dia 15 d'agost és l'Assumpció de la Verge Maria, o com s'anomena a Mallorca la Mare de Déu d'Agost. Aquesta festa és molt important al calendari cristià ja que es recorda que Maria, la mare de Déu no va morir, sino que va pujar directament al cel. Aquesta festa es celebra a pobles com Ca'n Picafort amb el seu conegut espectacle piro-musical de focs artificials i música que fan a la platja la nit de dia 15.



I AL TEU POBLE? QUINA FESTA CELEBRAU? EN S'ESTIU O EN S'HIVERN?

Comentaris