SANT VALENTÍ (la vertadera història) - Dia de l'amor i l'amistat

Qui va ser Sant Valentí?



Sant Valentí, del llatí Valentinus (que vol dir "valent") és el nom d'un sant màrtir que, probablement morí cap a l'any 270 a Roma, durant el regnat de l'emperador Claudi II el Gòtic. Celebrat el 14 de febrer, Valentí de Roma és venerat com a sant en diferents confessions cristianes.


                                        

Diu la llegenda que era un metge romà que es va fer sacerdot i que casava els soldats, tot i que això estava prohibit per l'emperador Claudi II, qui considerava incompatible la carrera de les armes amb la familiar. L'emperador, llavors, n'ordenà l'execució: fou colpejat amb pals i pedres i, finalment decapitat entre el 269 i el 273 d.C., fora de les muralles, a la vora de la via Flamínia.


La festa de Sant Valentí fou declarada per primer cop a l'any 498 d.C. pel Papa Gelasi I, fixant-se a l'Església catòlica el 14 de febrer. Després del Concili del Vaticà II, sempre els 14 de febrer, només és dedicat a un sant de nom Valentí, màrtir a Roma.


Moltes de les llegendes que envolten avui el sant van ser probablement inventades durant l'Edat mitjana a França i Anglaterra quan el dia festiu de 14 de febrer va començar a ser associat amb l'amor, arran de la història de Sant Valentí, que seria executat un 14 febrer per haver casat a parelles en secret després que el matrimoni fos prohibit per l'emperador Claudi II.
Una altra llegenda diu que és patró dels enamorats perquè la seva festa coincideix amb el moment de l'any en què els ocells comencen a aparellar-se.



També, aquest dia és el "Dia de l'amor i l'amistat"

L'amistat és una relació afectiva que es pot establir entre dues o més individus, a la qual estan associats valors fonamentals com l'amor, la lleialtat, la solidaritat, la sinceritat i el compromís, i que es fomenta amb el tracte assidu i l'interès recíproc al llarg del temps.


Fes clic a la imatge per veure el pdf complet i el podràs descarregar.

Comentaris